josefinevill

Alla inlägg den 26 april 2010

Av Josefine - 26 april 2010 16:18

Han sov hela natten! HAN SOV HELA NATTEN!!! I och för sig levde han   innan han somnade igår. Fick ta till vagnen som hjälpmedel. Alltså jag körde runt honom i den inne, inte över som man kan tro... Att sova så länge i sträck har juh verkat som en hel omöjlighet en period. Nu lär han säkert inte sova hela nätter på lääänge bara för att jag skrivit om det här men nu vet jag att han kan. Så han SKA!

För övrigt börjar han få grepp på det här med ålningen nu. Tar egna initiativ den lille rackaren. "flopp, has, flopp, has" låter det! Förföljde mig förut när jag städade. Eller städade och städade. Synd att kalla det städning! Säger som Caroline "jag har gett upp det här med att städa. Jag kallar det att fräscha upp hemmet lite"


Stosäsongen har börjat, om än en vecka tidigare än vanligt. Det är redan 4 ston som spatserar i hagarna. Två av dem med föl. De får gå in i stallet om natten, alltså mammahästarna oxå, inte bara fölen. Det är lite kallt om natten ännu för de små liven! Solex, ponnyhästen, Zekeponnyn och Albertino får däremot sova under the stars. När det gick upp för Albertino igårkväll att han inte skulle få komma in i sin box did he go bananas i hagen. Spänstig kille. Gångjärn i ryggen, om ni förstår?!?

Det är efter stosäsongen man vet vilka ens vänner är... Eller förtydligande, det är då man vet vilka vänner som stått ut med att man (läs Peter och jag) sällan (läs aldrig) kan göra något annat än hästar, hästar, hästar. "Nej, vi kan inte stanna så länge för vi måste hem och betäcka" (hästarna alltså). Eller "nej, vi kan inte komma alls för veterniären kommer och ska undersöka x antal ston" "nej, det passar dåligt idag för vi måste..." "Vaddå fira midsommar" Det gäller att fånga oss i flykten den här årstiden liksom. Som Peter sa igår "Det är gott det blir sommar så vi säkert vet vad vi ska göra" Jojo...

En sådan vän som stått ut med det mesta är Madelene   Hon och maken (hennes) besökte i lördags Nossebro. Maken lämnades av i Flakeberg för vidare transport till veteranbils-marknad och Madde åkte vidare hit. En härlig heldag som inkluderade följande; frukostfika (tekakor, te sedan kaffe och toblerone), mockning, låångpromenad, mamma och Boo-besök, komplettering av bilstol (tack mamma!), montering av bilstol, och massa prat förstås! Ljuvligt väder var det!

När Madelene med maken Rickard lämnat schlätta för att dra söderöver mot Jönköping provåkte Vilhelm sin nya bilstol. Det blev en tur till Fåglum för att lämpa av tävlingsutstyrsel till Caroline och Doris.


Tävlingsdebuten för ovanstående ekipage gick muchos bien, kunde dessvärre inte åka och kolla för Peter hade min bil/det kom stoägare/mamma och Boo ville pussa på Vilhelm. Upprikigt ledsen för det. Det är juh sånt riktiga vänner gör, åker och kollar när man tävlar och sånt därnt... I vilket fall hejade jag hektiskt hemifrån och hade sponsrat med schabrak och kavaj   


Kan man ha fasaner i fångenskap? Det springer en yr tupp med två höns här... "Nu ropade visst min son" sa en stoägare igår... Eeumm, nej det var en fasan du hörde...



  

Varför är det så svårt att fotografera små föl?


LB:1 div III, 2008


Jag har nu påbörjat Vilhelms bebisalbum... Att kalla det scrap booking vore att vanära konsten men "pyssla" tycker jag stämmer in på det jag åstadkommit.

  


I vilket fall låg albumet uppslaget när Mackan lämnats ensam inne. Så hon redigerade lite, satte dit ett dammigt tassavtryck och skrynklade lite efter eget tycke och smak...


Andréa åkte på en liten örfil aka bitch-slap häromkvällen. Hon eftersökte tips på hur man lärde sig att skalla någon utan att själv få ont. Jag föreslog att hon lejer mig att möblera om anletet på vederbörande. Om jag själv blir skadad är det hela mycket lätt. Vi säger bara att jag fått en ny vagel!  

Ovido - Quiz & Flashcards